מי אמר גפילטע פיש ולא קיבל? טעימות ראשונות של מאכלי עדות

בני נוער מחו"ל טעמו לראשונה מאכלי עדות: החצ'פורי עורר אסוציאציה של פוטבול, האינג'ירה נראתה להם טובה לסינוסים והגונדי התאים לתיאור של מרק סימפסונים. יש גם מתכונים

יוטיוב

 

 

 

הפקה: בית אבי חי 
צילום: בנימין שילה
עריכה: לאל קליין

 

 

חורשט גורמה סבזי (אוכל פרסי)/ באדיבות מסעדת אוכלים בשוק

 

 


חורשט גורמה סבזי

 

החומרים:

 

1 צרור כוסברה

1 כרפס

1 צרור פטרוזילה

1/2 צרור נענע

שמבללה (עלי חילבה). חופן של עלים יבשים או צרור עלים טריים, בעונה

3 תפוחי אדמה בינוניים

1 ק"ג בשר – נתח מס' 8

1 כוס שעועית אדומה

5-10 לימונים פרסיים, לפי הטעם (לאוהבי החמוץ – לשים 10)

תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, מרק עוף, מלח לימון (מעט – לא יותר מכפית)

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הבשר במים למשך שעתיים-שלוש, עד שהוא רך
2. משרים את השעועית האדומה במים למשך לילה ומבשלים עד שהיא מוכנה (בלי מלח)
3. משרים את הלימונים הפרסיים במים רותחים
4.קוצצים את כל הירק (אפשר בבלנדר), חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומטגנים יחד בשמן לכ-10 דקות. מוסיפים את התבלינים ומעט מים ומערבבים.
5. חותכים את הבשר לקוביות ומוסיפים לתבשיל

6. מוסיפים את השעועית האדומה
7. ממשיכים לבשל יחד למשך רבע שעה נוספת.

 

נהוג להגיש עם ירקות חיים – רשאד, צנונית, בצל ירוק וכדומה.

 

סרדינים מז'ואז'ין (אוכל מרוקאי)/ באדיבות מסעדת דרנא

 

מתכון לשישה סועדים:

 

 

 

סרדינים מרוקאים

החומרים:

 

6 סרדינים מפולטים (לדאוג שלא יישארו שום עצמות)

1/2 כוס קמח

1 ביצה טרופה

שמן קנולה לטיגון

 

 למלית :

6 כפיות עריסה

1 כפית כמון

2 שיני שום כתושות

קורט מלח

קורט פלפל

2 כפות שמן זית

2 כפות כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים של המלית

2. מורחים כף מלית בין שני הפילטים 

3. מצמידים בלחיצה וטובלים בקמח ובביצה

4. מטגנים בשמן עמוק.

 

להגשה :

בוזקים מעט פפריקה מעל ומוסיפים רבעים של לימון.

 

 

 

 

 

מסר וואט (אוכל אתיופי)/ באדיבות מסעדת אדיס-אבא

 

 

החומרים:

 

1/2 ק"ג עדשים מפוצלות, שטופות ומסוננות

1/2 כוס שמן

2 כפות שום וזנגוויל טחונים

1 כפית מקלשה

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

2 כפות ברברה

3 כוסות מים

מלח

 


תוספת אינג'ירה הולכת טוב

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד הזהבה.

2. מוסיפים מעט מים וברברה, מערבבים מפעם לפעם כ-15 דקות, מוסיפים מים, מכסים ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את העדשים ומבשלים תוך כדי ערבוב. כשהעדשים מבושלות, יש להוסיף את השום, הזנגוויל והמלח. מקטינים את האש עד שהמים מתאדים חלקית.

4. מוסיפים את המקלשה, מוציאים ומגישים חם או קר עם אינג'ירה. 

 

 

סיפור.עם | מרוקו בבית אבי חי

 

 

 
תגיות: חברה

עוד בבית אבי חי