אוכלים בירושלים - ירושלים הצלבנית - סדנה ראשונה

בית אבי חי בשיתוף יד בן-צבי מציעים סדנאות וסיורים בעקבות מסורות קולינריות מימי בית המקדש השני ועד לראשית הציונות, דרך המאכלים והתרבויות שעיצבו את פני העיר.

 

בעקבות הצלבנים – סדנה בבית אבי חי

אבירי אירופה שהגיעו לארץ בתקופה הצלבנית גילו בה שפע חדש ולא מוכר.

מעדני התקופה הצלבנית ייקחו אותנו אל ירושלים התוססת של אותה התקופה, וטקסטים היסטוריים יחשפו בפנינו הרהורים על אוכל בטקסים נוצריים, תבשילים עבור עולי רגל וסמלי סטטוס קולינריים.

מפגש עם קנה סוכר, פירות הדר, מלפפונים ואבטיחים ושלל טעמים שהצליחו לבלבל את הטבחים האירופאיים.

מנחים:

השף יוסי בן דיין

ניר אורטל, מורה דרך ביד בן צבי (במקום עדנה עסיס)

 

הסדנה תתקיים בשני מועדים:

רביעי | כח בתמוז | 18.7 | 19:00

רביעי | ד באלול | 22.8 | 19:00


הסדנה תתקיים בחצר בית אבי חי, מומלץ להצטייד בלבוש חם

משך הסדנא כשעתיים וחצי

 

Model.Data.ShopItem : 0 6

אוכלים בירושלים
סדנאות קולינריה בעקבות אוכל בירושלים

בית אבי חי בשיתוף יד בן-צבי מציעים סדנאות וסיורים בעקבות מסורות קולינריות מימי בית המקדש השני ועד לראשית הציונות, דרך המאכלים והתרבויות שעיצבו את פני העיר.

 

בעקבות הצלבנים – סדנה בבית אבי חי

הסדנה תתקיים בשני מועדים:

רביעי | כח בתמוז | 18.7 | 19:00

רביעי | ד באלול | 22.8 | 19:00

 

פירוט בהמשך הדף, במועדי הסדנאות

 

ירושלים הצלבנית – סיור ברחובות ירושלים הצלבנית 

 הסיורים יימשך שלוש שעות ויתקיים בשני מועדים:

שישי | א באב | 20.7 | 9:00

שישי | ו באלול | 24.8 | 9:00

עוד פרטים במועדי הסיורים

 

 

במפגשים הבאים בסדרה:

תבשילי ימי בית שני ורומא

אוכל ציוני ירושלמי



עוד בבית אבי חי