בדרך לירושלים - קווים לדמותו של חג הסיגד

מתכון להגשמת חלומות: לחם דבו ותבשיל חומוס

כל שנה מספרת פנטה פראדה, הבעלים של מסעדת באלינג'רה, את סיפורם של גיבורי הסיגד שהצליחו לעלות ארצה. השנה היא תיאלץ לחגוג במתכונת אחרת, אבל בלי לוותר על המתכון ללחם החגיגי דבו ולתבשיל חומוס

תמונה ראשית - מקסים דינשטיין

 

את יום הצום של ה"סיגד" שוברים בחגיגת אוכל. מה שמסמן את שבירת הצום הוא הדבו, הלחם החגיגי ששמור לאירועים מיוחדים (הלחם של היום יום הוא האינג'ירה). המתכונים של הדבו משתנים מבית לבית; אני למשל מוסיפה לו, כמו אימא שלי, ג'ינג'ר וכורכום, כדי להוסיף לו ערך תזונתי.

בשנות הקורונה לא חגגנו בארוחות גדולות אך לפני כן האכלנו כל כך הרבה אנשים. כמעט כל עירייה בארץ ציינה את החג, והמודעות אליו עלתה מאוד. הבאנו קייטרינג למקומות רבים וסיפרנו על החג. 

פתחנו מסעדה לא רק בשביל האוכל; חשוב לנו לספר את הסיפור שלנו: על איך שחגגו את הסיגד באתיופיה ועל ההורים -הגיבורים שלנו - שבעצם הגשימו את החלום ויכולים ללמד אותנו על הגשמת חלומות. הם האנשים שעומדים מאחורי החג, הפייטרים האמיתיים. הם הצליחו לחזור הביתה - זו ההגשמה שלהם. השנה כל זה לא יתאפשר, אבל נעשה יש מאין באמצעות הרבה פגישות זום שיעבירו את התחושה. המטרה שלי היא לחשוף כמה שיותר אנשים לחג ולהכניס אותם לעולם של הסיגד. 

 


לאירועים מיוחדים. דבו (צילום - מקסים דינשטיין)

מתכון לדבו

מצרכים:

 1 קילו קמח לבן

700 מ"ל מים פושרים

 1 כפית שמרים 

 2 כפות סילן או דבש

 1/2 כפית קינמון

 1/4 כפית ג'ינג'ר

 1/4 כפית כורכום

 מעט שמן זית

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות

2. בתוך קערה מערבבים את כל החומרים ונותנים לבצק לנוח ולתפוח כחצי שעה.

3. אחרי שהבצק תפח חצי שעה, לשים אותו שוב, מעבירים אותו לתבנית אפייה ונותנים לו לנוח במשך חצי שעה נוספת. 

3. כשהתנור מגיע ל-200 מעלות, מכניסים לתנור. אחרי רבע שעה, מנמיכים ל-160 מעלות ואופים רבע שעה נוספת.

ניתן לעשות זאת במחבת, במקום בתנור להניח את הבצק על נייר אפייה שמונח במחבת עמוקה על אש נמוכה למשך רבע שעה ולהפוך את הבצק לאחריה לרבע שעה נוספת 

הדבו מוכן, בתיאבון!

מתכון לקק אלצ׳ה ווואט (לארבעה סועדים) 

מצרכים:
1 קילו חומוס אתיופי (ניתן להשיג בחנויות מיוחדות, ואם אין, להשתמש בחומוס רגיל)

1 כפית שטוחה ג׳ינגר כתוש 

3 בצלים חתוכים גס

3 כפות שמן זית 

1  כפית שטוחה כורכום 

1/4 פלפל ירוק  חריף (לא-חובה)

שום טרי כתוש 

1 כף מלח 

1 כפית תערובת תבלינים לתבשיל לא-חריף שמורכבת מבזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה והל
  
הוראות הכנה: 
1. משרים את החומוס במים לפחות 8 שעות.
2. לפני הבישול מסננים ושוטפים היטב את החומוס.
3. מבשלים את החומוס במים חדשים למשך שעה וחצי, עד ריכוך.

4. מטגנים את הבצל במעט שמן, עד הזהבה. מוסיפים ג'ינג'ר, שום טרי וכורכום, מערבבים לסירוגין בערך רבע שעה. מוסיפים את החומוס, מלח ואת תערובת התבלינים (לא-חובה), מערבבים ומבשלים במשך 20 דקות. 
5. מניחים לכמה דקות להתקרר.

  *מומלץ לאכול את התבשיל על מצע של אינג׳רה.

 


על טוהרת המטבח הצמחוני  (צילום - מקסים דינשטיין)

 

הצטרפו לדף הפייסבוק של בית אבי חי

 

 

 

Model.Data.ShopItem : 0 6
תגיות: מעגל השנה

עוד בבית אבי חי