רומן קולינרי : מפגש שלישי

 

בית אבי חי והבזאר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה מציגים:
גיל חובב והשף ניר צוק במסע ספרותי בעקבות מתכונים, תבשילים ואוכל בספרות העברית.
במפגשי הסדנה יודגמו מאכלים המבוססים על המתכונים שבספרים, ויוגשו טעימות.
האוכל שיוגש במפגשים כשר.


מפגש שלישי: על אוכל בספרות הירושלמית

"ואלה היו השעות היפות ביותר של ילדותי: מומה ואני ישובים מול הנוף, בשמש, על כסאות מתקפלים מאלומיניום ומקלעת ניילון. בינינו מונח שולחנון ועליו כד מזכוכית חברון ובו שושנים שהבאתי מהגינה, ולצד הכד מונחות צלחת עם ארבע בורקס חמות ותפוחות ושתי כוסות שקופות עם מים רותחים ולואיזה. אני מביט במורד הגבעה אל מבנה בית הספר היסודי על שם הנרייטה סאלד ומציין בפני עצמי בסיפוק שאני ממש לא נמצא בתוכו, ואילו מומה דוחקת בי להביט דווקא בעישה, שבדיוק גמרה להגיש לנו את הבורקס ועושה את דרכה מהמרפסת חזרה למטבח."

בוקר של בורקס צוחקות (מתוך 'סוכריות מהשמיים', גיל חובב)

  

בית אבי חי והבזאר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה מציגים:
גיל חובב והשף ניר צוק במסע ספרותי בעקבות מתכונים, תבשילים ואוכל בספרות העברית.
במפגשי הסדנה יודגמו מאכלים המבוססים על המתכונים שבספרים, ויוגשו טעימות.
האוכל שיוגש במפגשים כשר.


 

 

מפגש ראשון: סנדוויץ' סתתים וזביונה
על האוכל ביצירתו של מאיר שלו
רביעי | ג באדר ב | 5.3 | 19:00

 

מפגש שני: צַפִּיחִיּוֹת בִּדְבַשׁ וְאֶסְפּוֹגִים מְתוּקִים
על האוכל ביצירתו של ח"נ ביאליק
רביעי | כד באדר ב | 26.3 | 19:00

 

מפגש שלישי: קובנה ובורקס
על אוכל בספרות הירושלמית
רביעי | כג בניסן | 23.4 | 19:00

 

הסדנה תתקיים בבזאר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה // משך כל מפגש כשעתיים
למעוניינים, לפני כל מפגש בשעה 18:30 יתקיים סיור מקדים בבזאר הקולינרי

מחיר: 80 ₪ למפגש, סטודנטים 50 ₪, מחיר לסדרה כולה: 200 ₪
המכירה בקופות בית אבי חי ובבזאר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה.

 

עוד בבית אבי חי