חגיגת אותיות

ע' זה עוגייה: מתכון לעולים לכיתה א'

05.08.20

יכולות האפייה שפיתחתם בתקופה האחרונה יכולות לעלות כיתה! הכינו את הבצק הזה לעוגיות חמאה פריכות ותוכלו ליצור ממנו כל אות שתרצו ולהרכיב מהאותיות את השם של החבר הכי טוב, את שם המורה או אפילו איחולי הצלחה. 
 
אז היכנסו למטבח והפשילו שרוולים, וזכרו: גם אם יהיו שגיאות כתיב, זה לא נורא; לפחות הן יהיו טעימות.

 


צילום: דנה בר סימן טוב
מרכיבים
 
1/2 קילו קמח (3.5 כוסות)
 
1 שקית אבקת אפייה 
 
100 גרם חמאה רכה
 
1/2 כוס שמן 
 
1 כוס סוכר
 
1 ביצה 
 
 
הכנה
 
1. במעבד מזון או ביד מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבל בצק אחיד. 
 
2. מרדדים את הבצק לדסקית עבה ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות. 
 
3. מחממים תנור ל-170 מעלות. 
 
4. על משטח מקומח משטיחים את הבצק וקורצים ממנו אותיות. מניחים על גבי נייר אפייה ואופים במשך 8-10 דקות. מצננים בטמפרטורת החדר.  
 
 
קישוט העוגיות

מורחים את האותיות במעט דבש או מייפל
ומפזרים בשמחה סוכריות. 
 




 


צילום: דנה בר סימן טוב

 

 
 

 

 

Model.Data.ShopItem : 0 6

עוד בבית אבי חי