חגיגת אותיות

ע' זה עוגייה: מתכון לעולים לכיתה א'

05.08.20

יכולות האפייה שפיתחתם בתקופה האחרונה יכולות לעלות כיתה! הכינו את הבצק הזה לעוגיות חמאה פריכות ותוכלו ליצור ממנו כל אות שתרצו ולהרכיב מהאותיות את השם של החבר הכי טוב, את שם המורה או אפילו איחולי הצלחה. 
 
אז היכנסו למטבח והפשילו שרוולים, וזכרו: גם אם יהיו שגיאות כתיב, זה לא נורא; לפחות הן יהיו טעימות.

 

ע' זה עוגייה: מתכון לעולים לכיתה א'
צילום: דנה בר סימן טוב
מרכיבים
 
1/2 קילו קמח (3.5 כוסות)
 
1 שקית אבקת אפייה 
 
100 גרם חמאה רכה
 
1/2 כוס שמן 
 
1 כוס סוכר
 
1 ביצה 
 
 
הכנה
 
1. במעבד מזון או ביד מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבל בצק אחיד. 
 
2. מרדדים את הבצק לדסקית עבה ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות. 
 
3. מחממים תנור ל-170 מעלות. 
 
4. על משטח מקומח משטיחים את הבצק וקורצים ממנו אותיות. מניחים על גבי נייר אפייה ואופים במשך 8-10 דקות. מצננים בטמפרטורת החדר.  
 
 
קישוט העוגיות

מורחים את האותיות במעט דבש או מייפל
ומפזרים בשמחה סוכריות. 
 




 

ע' זה עוגייה: מתכון לעולים לכיתה א'
צילום: דנה בר סימן טוב

 

 
 

 

 

Model.Data.ShopItem : 0 6

עוד בבית אבי חי

משפחת גלעד - מקנה דקל - נחל הבשור
משפחת גלעד - מקנה דקל - נחל הבשור
מה גורם לחקלאי מהעוטף להישאר בחווה ולישון על המתבן כשמסביב מתנהלים קרבות בלתי פוסקים? בפרק הראשון של ״אדם אדמה״ ירדו שלומי שבן והדיי עפאים לחבל הבשור, לביקור בחוות הבודדים היפהפייה של אייל ואיתמר גלעד, אב ובן שמגדלים כבשים בעוטף כבר 40 שנה, וממשיכים לדאוג לכל כבש וכבש גם בימי המלחמה.
עם: הדיי עפאים, שלומי שבן
מתוך: אדם אדמה
מיוחדים וידאו
10.06.24