פרק זה עוסק בעיקר בהתמודדות מוסרית של המילואימניקים העומדים מול אוכלוסייה ערבית. הם מספרים על הקשיים האישיים בפעילות בכפרים ובמחסומים, ועל קשיים אנושיים שאינם קשורים לדעתם הפוליטית.
ז'אנר: דוקומנטרי | ישראל 2008 | 30 דקות | בימוי: ילון גורביץ' | הפקה: יהלתי גת, מוזה הפקות
תקציר:
מדינה במיל' היא סדרה תיעודית בת שמונה פרקים העוקבת אחר שירות המילואים של קבוצת גברים ישראלים, מרגע קבלת צו הגיוס ועד שובם הביתה. ילון גורביץ', הבמאי, מציג את חבריו לפלוגה שבחיי היומיום הם שונים מאוד זה מזה באורח חייהם – קיבוצניקים, עירוניים, אנשי היי- טק ובעלי פאב, דתיים, חילונים וכדומה. אך למרות השונות, השירות הצבאי המשותף יוצר ביניהם אחווה וחיבור חזק המגשר על הפערים.
פרק זה עוסק בעיקר בהתמודדות מוסרית של המילואימניקים העומדים מול אוכלוסייה ערבית. הם מספרים על הקשיים האישיים בפעילות בכפרים ובמחסומים, ועל קשיים אנושיים שאינם קשורים לדעתם הפוליטית. הפרק טעון בשיח הפוליטי השגור בחברה הישראלית על נחיצותו של צה"ל בימינו ועל המחיר המוסרי שאנו משלמים כעם כובש.
כמו בפרקים הקודמים, גם בפרק זה בולטת ההקרבה הגדולה של חיילי המילואים ובני משפחותיהם למען ביטחון המדינה. בפרק מתראיינת אלמנת צה"ל שבעלה נפל בעת שירותו במילואים. היא וילדיה מספרים על האובדן העצום ועל קשיי ההתמודדות עמו, אך למרות הכול היא לא מביעה כעס או חרטה על שירות המילואים, ובטוחה כי בעלה היה חוזר על כל מעשיו, גם אילו היה יודע בוודאות את גורלו.