בשביל הטעם

בשביל הטעם

social
facebook whatsup email tweeter

הכול התחיל מסבתא שלי, סבתא פרומה, ממנה קיבלתי את האהבה לבישול ואת העניין שיש לי בעולם היהודי המזרח אירופאי. כיאה לבן למשפחה פולנית מצאתי את עצמי במחלקה ללימודי היסטוריה ויידיש באוניברסיטה העברית, אבל תמיד חיפשתי גם את הצד המעשי.

האהבה לבישול, והגילוי שיש גם היסטוריה לכל תבשיל, עזרו לי לחבר בין הרוח לחומר. לאורך כל השנים לא פסק אצלי הדיאלוג הפנימי בין הפרקטיקה של הכנת האוכל ממש לבין החקירה, הנבירה והניסיון להתחקות אחר ההיסטוריה והפולקלור של המאכלים אותם בישלתי. דיאלוג זה מאפשר לי לגבש  פרשנות ייחודית למנות מסורתיות, בהן אני משלב זיכרונות, ריחות וטעמים מהמטבח היהודי עם יסודות מהמטבח הישראלי העכשווי.              

שתפו
facebook whatsup email tweeter linkedin insta gplus