דרך הטעמים הנעלמים של הגסטרונומיה התימנית

סיפור. עם | תימן בבית אבי חי

המופע התקיים בתאריך
6.7.16
רביעי
19:00
 סיפור. עם | תימן בבית אבי חי
שלחו
לחבר
דרך הטעמים הנעלמים של הגסטרונומיה התימנית

מרצה: משה דוד, חוקר המטבח התימני

 

סיפורים על מאכלים מאזורים שונים של תימן בכלל ושל דרום תימן בפרט, כאלו שנעלמו או נסתרו מעיניים מערביות (ובוודאי ישראליות-מקומיות).

 

טעמים אשר נסתרים ומתגלים דרך הטופוגרפיה ההררית, בינות לים, לאיים ולחולות המוזהבים של קצה חצי-האי ערב, אשר עלו מן המדבר הערבי בעזרתם של סוחרים שחצו את תימן ונשאו בכליהם תבלינים אקזוטיים ופלאיים.

 

וכן, על השפעתן של תרבויות זרות, שתרמו תרומה ניכרת לעיצובו של המטבח התימני.
יחד נגלה את עושרו של המטבח התימני שלא הכרנו, אשר שובר את הדימוי של מטבח דל העשוי רובו ככולו על בצקים. 

 

ההרצאה מבוססת על מחקר מעמיק שערך משה דוד, במשך שש שנים.

 

וכמו שאומרים אצלנו, בתימנית: "יֵהְנַה", בתאבון.