דרך הטעמים הנעלמים של הגסטרונומיה התימנית

מרצה: משה דוד, חוקר המטבח התימני

 

סיפורים על מאכלים מאזורים שונים של תימן בכלל ושל דרום תימן בפרט, כאלו שנעלמו או נסתרו מעיניים מערביות (ובוודאי ישראליות-מקומיות).

 

טעמים אשר נסתרים ומתגלים דרך הטופוגרפיה ההררית, בינות לים, לאיים ולחולות המוזהבים של קצה חצי-האי ערב, אשר עלו מן המדבר הערבי בעזרתם של סוחרים שחצו את תימן ונשאו בכליהם תבלינים אקזוטיים ופלאיים.

 

וכן, על השפעתן של תרבויות זרות, שתרמו תרומה ניכרת לעיצובו של המטבח התימני.
יחד נגלה את עושרו של המטבח התימני שלא הכרנו, אשר שובר את הדימוי של מטבח דל העשוי רובו ככולו על בצקים. 

 

ההרצאה מבוססת על מחקר מעמיק שערך משה דוד, במשך שש שנים.

 

וכמו שאומרים אצלנו, בתימנית: "יֵהְנַה", בתאבון.  

 

Model.Data.ShopItem : 0 6

אחת לחודש יקיים בית אבי חי מיני פסטיבל בו יחקור ויתחקה אחר שורשיה ומאפייניה של אחת מעדות ישראל. יחד נצא למסע עם קהילה: נתבונן על תהליך השתלבותה בארץ לצד השפעתה ותרומתה, בתחומים שונים, לחברה הישראלית.

 

 
מוזיקה- ספרות- סדנה קולינרית- אמנות

 

במהלך ימי הפסטיבל בין השעות 23:00-19:00:
-    אביה דוד שוהם- מכירה של תכשיטים והדגמה של עבודות צורפות
-    מסעדה תימנית בקפיטריה
-    דרך האומנות- תצוגה ומכירה של אמנות
-    סיפור חוזר- מכירת ספרים

 

*המכירה במזומן בלבד

 

מוזיקה חיה החל מהשעה 19:00 :
שירן קרני ובנות הפ'אנק בשירת נשים תימנית שמשלבת ישן וחדש, מזרח ומערב, שירה מסורתית לצד הג'אז והרוק הפסיכדלי.

 

הכניסה חופשית
 

סיפור.עם

קבלו טעימה>>
 

יוטיוב

 

עוד בבית אבי חי